Sveriges 23 bästa företagslån 2021

Vi hjälper dig att hitta företagslånen med bäst villkor och lägst ränta
Företagslån

Välj det belopp du vill låna!

Lånebelopp:
Lånetid:
  • Filtrera:
  • Låna utan UC
  • Betalningsanm OK
träffar!
En träff! Perfect match!
Inga träffar, sök igen!
Visa fler resultat

Företagslån

Att ta ett företagslån kan många gånger vara nödvändigt för att öka tillväxten eller för att kunna göra investeringar av olika slag. Vi har jämfört ledande långivare av företagslån på den svenska marknaden. Med vår jämförelse hoppas vi kunna hjälpa dig som företagare att ta din verksamhet framåt.

Det kan finnas flera olika situationer då du behöver ta ett företagslån. Det kan handla om allt från olika sorters investeringar till marknadsföring. Med hjälp av ett företagslån kan du förstärka företagets likviditet utan att du behöver minska aktieinnehav i företaget. Ett företagslån passar både företag som funnits ett tag, men också företag som är i startgroparna.

Idag finns det flera långivare som har förenklat låneprocessen avsevärt, en process som tidigare kunde vara ganska tidskrävande och krånglig. Digitala och tekniska framsteg har gjort att du nu kan ansöka om ett företagslån online, och få svar direkt.

Krav och villkor

Villkoren och kraven hos de olika långivarna varierar kraftigt. En del långivare har inga specifika krav över huvud taget, utan gör en invidivudell bedömning för varje ansökan. Sedan finns det långivare som kräver att företaget har varit verksamt i minst sex månader, eller att företaget ska ha en minsta årsomsättning på minst 500 000 kronor.

Hur mycket kan jag låna?

Hos de långivare vi har jämfört så kan du ta lån från 10 000 kronor och upp till 60 000 000 kronor. Återbetalningstiderna varierar från 1 månad upp till 2 år. Efter att du ansökt om ett lån kommer långivaren bedöma din kreditvärdighet och därefter besluta hur stort lån du blir beviljad.

Vi har även jämfört långivare som använder sig av UC, och de som använder sig av andra kreditupplysningsföretag. Företagslånen påminner på flera sätt om privatlån, då flera av långivarna erbjuder företagslån utan säkerhet. Däremot kan det vara så att långivaren kräver personlig borgen, alltså att en person blir betalningsskyldig om inte företaget kan betala tillbaka lånet.

Vad kostar ett företagslån?

Det är en svår fråga att svara på. Olika långivare har olika avgifter och räntesatser, vissa har individuell ränta medan andra långivare erbjuder samma ränta till alla. Lättaste sättet att ta reda på det bästa priset för just ditt företag är att ansöka om samma lånebelopp (med samma återbetalningstid) hos flera långivare och sedan välja den långivare som erbjuder lägst månadskostnad.

Kan jag ta ett företagslån utan UC?

Ja, du kan ta ett företagslån utan UC. Flera av långivarna vi har jämfört tar kreditupplysning hos Creditsafe och Bisnode. Bland några av långivarna tas det både en kreditupplysning på företaget och en på företagets företrädare.

Här kan du läsa mer om att låna pengar utan UC.

Kan jag ta ett företagslån trots betalningsanmärkningar?

Ja, du kan bli beviljad ett företagslån trots betalningsanmärkningar. Däremot kan det innebära att långivaren erbjuder dig en högre ränta än om du inte hade haft betalningsanmärkningar. Du kan dock ej ha ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Här kan du läsa mer om att låna pengar med betalningsanmärkningar.

Spelar min företagsform någon roll?

Behöver du låna pengar till företaget så spelar din företagsform inte någon roll. Flera av långivarna vi har jämfört beviljar lån oavsett om du driver en enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag. Huvudsaken är att du har god kreditvärdighet och har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Det beror på vilken återbetalningstid ni har kommit överens om. Sedan finns det långivare som låter dig betala tillbaka månadsvis, men det finns också långivare där du betalar tillbaka mindre belopp dagligen, just för att undvika tunga månadsfakturor. Froda är ett exempel på en sådan långivare.

Alternativa företagslån

Du kan också vända dig till Almi för att ta företagslån. Almi ägs av staten och hjälper både befintliga och nystartade företag, bland annat med finansiering. Almi erbjuder ett företagslån som är tänkt att vara ett komplement till ditt företags totala finansieringslösning. Eftersom Almi inte ska konkurrera med bankerna så ligger räntan över genomsnittet.

Jämför lån och kreditkort med de bästa villkoren!

Att jämföra lån behöver inte vara krångligt. Håll oss i handen, vi hjälper dig att hitta Sveriges bästa lån!

Jämför snabblån

Snabblån

Jämför privatlån

Privatlån

Lån utan UC

Företagslån

Jämför lån med betalningsanmärkning

Lån med betalnings-anmärkning

Jämför kreditkort

Kreditkort