Sveriges bästa lån!

Vi jämför snabblån, privatlån och företagslån med de bästa villkoren och lägsta räntorna
Sveriges bästa lån

Välj det belopp du vill låna!

Lånebelopp:
Lånetid:
  • Filtrera:
  • Låna utan UC
  • Betalningsanm OK
träffar!
En träff! Perfect match!
Inga träffar, sök igen!
Visa fler resultat
Låna pengar

Låna pengar

Här har vi samlat banker, långivare och information för dig som behöver låna pengar. De flesta behöver någon gång i livet låna pengar av olika anledningar. Det kan handla om bilreparationer, båtköp eller resor. Banker och långivare på marknaden idag skiljer sig på en del på punkter. De har olika villkor och räntor, och därför är det viktigt att du som konsument noga jämför innan du väljer att ansöka om ett lån. Med den här siten vill vi underlätta det jobbet för dig!

Hur mycket pengar kan jag låna?

Du kan låna allt ifrån 1 000 kronor upp till och med 600 000 kronor. När det kommer till att låna pengar har du många olika alternativ att välja mellan. Behöver du låna en mindre summa snabbt, kan det vara en poäng att ta ett så kallat snabblån eller smslån. Om du däremot behöver en större summa, är det i många fall bättre att ta ett privatlån – även kallat blancolån. Alla lån har för- och nackdelar, så jämför noga innan du väljer ett lån.

Kan jag låna pengar trots betalningsanmärkningar?

Ja, i många fall går det bra att låna pengar med betalningsanmärkningar. Framför allt gäller det om du behöver låna lite mindre summor. Då finns det flera långivare av snabblån och smslån som beviljar lån med betalningsanmärkningar. Kom dock ihåg att räntan kan tendera att vara något högre.

Vad är UC?

UC – tidigare Upplysningscentralen – är ett svenskt kreditupplysningsföretag som tillhandahåller kreditupplysningar. UC är det största kreditbolaget på marknaden. Övriga företag är bland annat Bisnode och Creditsafe.

Kan jag låna pengar utan UC?

Ja, du kan låna pengar utan UC. Banker och långivare är enligt lag skyldiga att ta en kreditupplysning, däremot finns det andra kreditupplysningsföretag än UC, exempelvis Bisnode och Creditsafe, som ett flertal långivare använder sig av. Om du vill undvika att din kreditvärdighet hos UC påverkas, kan det finnas en poäng i att låna pengar av långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än just UC. Ett alternativ till dig som vill låna pengar utan UC är Lånjakt.se.

Hur snabbt får jag pengarna?

Om du behöver låna pengar direkt så finns det flera olika långivare som erbjuder den möjligheten. Vi har sammanställt en lista över alla långivare som tillåter dig att låna pengar snabbt. Ansöker du om ett snabblån på förmiddagen har du oftast pengarna samma dag, ibland så snabbt som inom 15 minuter. Ofta krävs det dock att du har en bank som långivaren har ett samarbete med. Vanligtvis handlar det om storbanker som Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank.

När det gäller privatlån får du oftast pengarna utbetalda inom 1 – 3 bankdagar.

Vad kostar det att låna pengar?

Kostnaden för att låna pengar varierar. Tar du ett större privatlån får du i många fall en lägre ränta än om du tar ett snabblån eller smslån. Därutöver spelar din kreditvärdighet stor roll. Har du låg kreditvärdighet riskerar du att få en högre ränta än om du har hög kreditvärdighet.

Vill du undersöka din kreditvärdighet kan du ladda ner appen Kreddy. Du kan använda appen utan att en “riktig” kreditupplysning görs.

Kan jag låna pengar utan inkomst?

I många fall är det svårt att låna pengar utan inkomst. Däremot finns det mindre snabblån och smslån du kan bli beviljad utan att du har någon hög inkomst. I en del fall räcker det med att du har en årsinkomst på upp emot 50 000 kronor.

Sedan är det inte alltid nödvändigt att du är anställd, du kan även få pengar från A-kassan eller pension. Var däremot uppmärksam på att dessa snabblån inte alltid har särskilt fördelaktiga räntor och villkor – vilket kan stå sig dyrt i längden.

Kan jag låna pengar utan ränta?

Det finns några få långivare som låter dig låna pengar utan ränta. Det gäller dock ofta små belopp med kort återbetalningstid. Vanligt är också att dessa erbjudanden endast gäller nya kunder. Är det så att du behöver låna pengar snabbt och vill hålla nere kostnaderna kan det vara en bra idé att ta ett sådant lån.

Loanstep och Bynk är långivare som erbjuder räntefria lån till nya kunder.

Jämför lån och kreditkort med de bästa villkoren!

Att jämföra lån behöver inte vara krångligt. Håll oss i handen, vi hjälper dig att hitta Sveriges bästa lån!

Jämför snabblån

Snabblån

Jämför privatlån

Privatlån

Lån utan UC

Företagslån

Jämför lån med betalningsanmärkning

Lån med betalnings-anmärkning

Jämför kreditkort

Kreditkort