Sveriges 35 bästa snabblån 2021

Vi hjälper dig att hitta de bästa och billigaste snabblånen

Snabblån

Välj det belopp du vill låna!

Lånebelopp:
Lånetid:
 • Filtrera:
 • Låna utan UC
 • Betalningsanm OK
träffar!
En träff!
Ingen träff. Sök igen!
Visa fler resultat
Snabblån

Bästa snabblånen 2021

På den här sidan kan du jämföra snabblån och smslån med olika villkor och räntor – med målet att hitta lånet som passar dig bäst. I vår sökfunktion kan du söka efter snabblån utifrån parametrar som lånebelopp och ränta. När du hittat en långivare som du tror passar dig kan du välja att ansöka eller läsa på mer ingående om lånet och långivaren.

Vad är ett snabblån?

Snabblån – eller smslån – har funnits i flera år, och det finns ett flertal faktorer som kännetecknar låneformen:

 • Som namnet antyder – det går snabbt. Snabbare än exempelvis ett privatlån eller blancolån.
 • Det är i regel kort återbetalningstid (även om det idag finns vissa snabblån med återbetalningstid på upp emot 2 år)
 • Det rör sig om relativt små belopp, oftast runt 5000 – 10 000 kronor (kan även uppgå till 50 000 kronor)
 • Du kan bli beviljad snabblån trots betalningsanmärkningar
 • Du kan få ett snabblån utan UC
 • Räntorna tenderar att vara något högre för snabblån och smslån än för exempelvis privatlån
 • Du kan bli beviljad snabblån utan ränta (mindre summor med kort löptid)

Hur mycket får jag låna?

Du har möjlighet att ta ett snabblån från 1 000 kronor och upp till 50 000 kronor. De vanligaste lånebeloppen ligger dock närmare 5 000 kronor. Ett snabblån behöver nödvändigtvis innebära lån av lägre summor. Däremot kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att ta ett vanligt privatlån om du behöver låna en större summa pengar, då räntan i många fall är lägre.

Vad kostar det att ta ett snabblån?

Kostnaderna för ett snabblån eller smslån kan variera kraftigt. Det beror dels på räntan, men också på de avgifter och övriga kostnader som tillkommer. Ett snabblån kan ha en till synes låg ränta, men om det ingår höga avgifter så kan den totala kostnaden för lånet bli högt. Det man bör undersöka är snabblånets effektiva ränta. Den effektiva räntan fungerar som ett jämförelsepris. Då är alla räntor och avgifter inbakade, och det är således lättare att jämföra olika långivares erbjudanden mellan varandra.

Den 1 september 2018 infördes en lagskärpning, där långivare av snabblån och smslån inte längre skulle kunna sätta alldeles för höga räntor. Förändringarna som följde var: ett räntetak på 40 %, samt att kostnaderna för ett lån inte får vara högre än själva lånebeloppet.

Du har även möjlighet att låna pengar utan ränta. Det finns långivare som erbjuder detta – dock gäller det oftast nya kunder och med en kort återbetalningstid. Hos Loanstep kan du exempelvis låna 5 000 kronor räntefritt (återbetalningstid 14 dagar), vilket kan vara fördelaktigt i vissa situationer, så länge du har möjlighet att betala tillbaka lånet i tid.

Kan jag ansöka om ett smslån med ett sms?

Nej. När smslånet var nytt runt år 2006 så fanns däremot den möjligheten – därav namnet smslån. Numera går låneprocessen fortfarande väldigt snabbt, tack vare tjänster som BankID och Instantor.

Hur lång är återbetalningstiden?

Hur lång återbetalningstiden – eller löptiden – är för snabblån och smslån varierar. Det kan vara allt från 1 månad upp till 2 år. För att hålla nere totalkostnaden kan det vara bra att inte teckna ett snabblån eller smslån under alltför lång tid.

Vad kan jag använda pengarna till?

Det är helt upp till dig! Det finns flera situationer då ett snabblån kan vara en bra idé. Det kan handla om olika sorters konsumtionsbehov, husrenoveringar, bilköp, resor med mera. Men ha i åtanke att räntorna kan vara högre än för exempelvis ett privatlån. Så jämför och överväg noga innan du väljer att ta ett snabblån eller smslån.

Vilka krav finns det för att få ett snabblån?

Kraven hos de olika långivarna varierar. I regel är snabblån och smslån något lättare att få beviljat. Däremot finns det några grundkrav som långivare ofta vill du uppfyller:

 • Du ska vara minst 18 år, hos vissa långivare 20 år
 • Du ska stå skriven i Sverige
 • Du bör ha en inkomst, men du behöver inte vara fast anställd. Hos vissa långivare kan det räcka med att du har en årsinkomst på 30 000 kronor för att få ett snabblån beviljat. Det kan även räcka med att du får pengar från exempelvis A-kassa
Eftersom det ofta rör sig om relativt små summor så utsätter sig inte långivaren för så stora risker – vilket medför att snabblånen beviljas i högre utsträckning än andra lån. Baksidan är dock att räntan för ett snabblån eller smslån tenderar att vara högre.
 
Har du skulder till Kronofogden är det svårt att få ett snabblån beviljat.

Måste långivaren ta en kreditupplysning på mig?

Banker och långivare är enligt lag skyldiga att alltid ta en kreditupplysning. Däremot kan du i många fall ansöka om ett snabblån utan UC. Långivaren tar då en kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag, exempelvis Bisnode eller Creditsafe.

Hur ansöker jag om ett snabblån?

Ansökningsprocessen för ett snabblån ska vara snabbt och smidigt, därav namnet. I nästan alla fall räcker det med att du går in på långivarens hemsida, och där väljer hur stort ditt lån ska vara, och hur lång återbetalningstid du vill ha. Efter att du skickat in ansökan dröjer det inte lång tid innan du får ett besked. Med hjälp av BankID så har man lyckats underlätta ansökningsprocessen avsevärt.

Hur snabbt får jag pengarna?

Som sagt, hela poängen med snabblån är att det ska gå fort. Hos många långivare kan du få pengarna på kontot samma dag, så länge du ansöker före klockan 11. Det finns också en del långivare av snabblån och smslån som erbjuder helgutbetalning, men det gäller inte alla, så undersök detta noga innan du väljer att ta ett snabblån.

Hur betalar jag tillbaka lånet?

Hur du betalar tillbaka kan variera. Men det vanligaste sättet är att betala en summa varje månad på faktura. Se till att vara noga med återbetalningen, eftersom du annars riskerar att få dyra påminnelseavgifter. Kom också ihåg att du i de allra flesta fall har möjlighet att betala tillbaka lånet i förtid. Har du ekonomiska förutsättningar så kan det vara ett smart beslut.

Jämför lån och kreditkort med de bästa villkoren!

Att jämföra lån behöver inte vara krångligt. Håll oss i handen, vi hjälper dig att hitta Sveriges bästa lån!

Jämför snabblån

Snabblån

Jämför privatlån

Privatlån

Lån utan UC

Företagslån

Jämför lån med betalningsanmärkning

Lån med betalnings-anmärkning

Jämför kreditkort

Kreditkort