Låntagarnas logo

Låntagarnas

Lånebelopp

10 000 – 600 000 kr

Ränta

2,95 – 14,95 %

Löptid

1 – 15 år

Inkomstkrav

120 000 kr/år

Åldersgräns

18 år

Lån utan UC

nackdel ikon

Betalningsanm. OK

nackdel ikon

Direktutbetalning

nackdel ikon

Exempel: låna 100 000 kr med 5 års löptid. Nominell ränta: 5,90%. Uppläggnigsavgift och aviavgift: 0 kr. Effektiv ränta: 6,06%. Totalt att återbetala: 115 740 kr. Månads­­kostnad: 1 929 kr (fördelat på 60 betalningstillfällen).

Låntagarnas - omdöme

5 av 5

Sveriges bästa lån

 Fördelar

  • Låg högstaränta
  • Unik låneförmedlare
  • Betalar av 1% av ditt lån
  • Låneförmedlare utan vinstsyfte
  • Oberoende och gratis rådgivning

 Nackdelar

  • Relativt få anslutna långivare än så länge

Summering

Låntagarnas är en unik låneförmedlare som sätter låntagaren i första rummet. Företaget är ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning, vilket innebär att vinsten ska stanna kvar i företaget. Detta yttrar sig bland annat i att de betalar av 1% av ditt lån – något de är ensamma om att göra i Sverige. Låntagarnas erbjuder privatlån och samlingslån hos 16 olika långivare, med en ränta mellan 2,95 – 14,95% – vilket är en betydligt lägre högstaränta jämfört med konkurrenterna.

Om Låntagarnas

Låntagarnas är en ny låneförmedlare som fungerar likt många andra långivare men med en stor skillnad: företaget är inte vinstdrivande. Företaget är ett ”aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning”. Detta gör att all vinst måste återinvesteras i företaget, och inte tas ut i aktieutdelningar. Detta gör Låntagarnas till en unik låneförmedlare i Sverige – ett nytillskott som vi uppskattar stort.

Att Låntagarnas återinvesterar sin vinst i företaget yttrar sig bland annat i att de betalar av 1% av kundernas lån. En gång i halvåret de första 2 åren betalar de helt enkelt 0,25% av totalbeloppet. Vilka andra låneförmedlare erbjuder den hjälpen?

Låntagarnas erbjuder privatlån och samlingslån mellan 10 000 – 600 000 kr, och med en återbetalningstid på 1 – 15 år.

Här är en intervju med grundarna från Di Digital.

Låntagarnas har sitt säte i Falkenberg.

Oberoende rådgivning

Låntagarnas erbjuder oberoende och gratis rådgivning. Du kan få hjälp med hur du kan sänka kostnaderna för dina lån, samt hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Eftersom Låntagarnas inte har något vinstsyfte så är rådgivningen betydligt mer trovärdig än hos konkurrenterna.

Vilka banker och långivare samarbetar Låntagarnas med?

Följande 16 långivare och banker samarbetar i dagsläget med Låntagarnas:

Vad är ett samlingslån?

Förutom privatlån erbjuder Låntagarnas även samlingslån. Ett samlingslån ansöker du om för att lösa dina befintliga lån och krediter. Största fördelen är att du sänker kostnaderna för dina lån. En annan fördel är att du får bättre överblick över dina lån och din ekonomi.

Ett samlingslån är extra bra för dig med flera mindre avbetalningskrediter, snabblån, kortkrediter etc. Dessa har i regel en betydligt högre ränta än ett vanligt privatlån.

Innan du ansöker om ett samlingslån hos Låntagarnas bör du sätta dig ner och räkna ihop månadskostnaderna för dina befintliga lån. Det blir då lättare att se hur mycket ett samlingslån hade sparat dig.

Hur snabbt får jag svar på min låneansökan?

Oftast får du svar redan inom 1 minut. Långivarna har dock 24 timmar på sig att lämna ett erbjudande. Du bör vänta in så många svar som möjligt innan du tackar ja till er erbjudande. Själva utbetalningen av lånet sker inom 1 – 3 bankdagar.

Kan jag låna om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, du kommer inte bli beviljad lån om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Anslutna långivare 16 st
Trustpilot-betyg
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Ränta 2,95 – 14,95%
Låntagarnas

Krav och lånevillkor

För att få ta ett lån hos Låntagarnas krävs det att du uppfyller följande krav:

Du är minst 18 år

Du är folkbokförd i Sverige

Du har en årsinkomst på minst 120 000 kr

Du har inga betalningsanmärkningar eller någon skuld hos Kronofogden

Uppfyller du kraven så har du chans att bli beviljad lån genom Låntagarnas.

Låntagarnas tar endast en kreditupplysning (UC).

Ränta och avgifter

Räntan är individuell, och bestäms efter en kreditprövning. Räntan varierar mellan 2,95 – 14,95 %. Låntagarnas erbjuder en maxränta på  14,95 %, vilket är betydligt lägre än hos konkurrenterna, som brukar ha en maxränta på 29,95 %.

Ju bättre återbetalningsförmåga du har, desto lägre ränta blir du erbjuden. Det som påverkar din återbetalningsförmåga är bland annat din inkomst, civilstånd, anställning etc.

Genom att göra en ansökan kan du ta reda på vilken ränta du får. Att göra en ansökan är helt gratis och du kan tacka nej om du inte skulle vara nöjd med något erbjudande.

Kundservice

Har du frågor eller funderingar kring Låntagarnas så kan du ringa till deras kundservice på telefonnummer 0346-203 00. Telefontiderna är måndagar – fredagar: 10.00 – 17.00.

Du kan också maila till kundservice@lantagarnas.se

Öppettider

Måndag

10.00 – 17.00

Tisdag

10.00 – 17.00

Onsdag

10.00 – 17.00

Torsdag

10.00 – 17.00

Fredag

10.00 – 17.00

Lördag

Söndag

Kontaktuppgifter

Tel: 0346-203 00
Mail: kundservice@lantagarnas.se
Låntagarnas Sverige AB
Kvarngatan 2
311 32 Falkenberg