Tjäna pengar 2021

27 sätt att tjäna pengar 2021 (och 1 sätt att undvika!)

Har du ett jobb men vill få en sidoinkomst? Eller vill du endast tjäna pengar hemifrån och online? Läs då våra 27 bästa sätt att tjäna pengar 2021. Genom några av metoderna kan du tjäna pengar snabbt, medan vissa kräver en del ansträngning från din sida. Vi har dock uteslutit det kanske enklaste sättet till en stabil inkomst – att skaffa ett jobb. Men det tipset tror vi inte du behöver just nu.

Kommentera gärna om du tycker vi missat något!

1. Bli försöksperson

Tjäna pengar bli försöksperson

Genom att vara försöksperson i kliniska forskningsstudier har du möjlighet att tjäna pengar. Forskningsstudierna varierar i omfattning – så även ersättningen. Allt från några biobiljetter till femsiffriga belopp.

2. Betalda enkäter online

Betalda enkäter online

Du kan även tjäna pengar genom att svara på enkäter online. Du kommer inte bli miljonär, men någon hundralapp kommer du kunna skrapa ihop. Timlönen är i regel inte särskilt bra – så lägg inte allt för mycket tid på att svara på enkäter och undersökningar.

3. Donera ägg eller spermier

Tjäna pengar bli spermadonator

Genom att bli äggdonator eller spermadonator så kan du tjäna dig en hacka. Ersättningen varierar i olika delar av landet.

4. Jobba på högskoleprovet

Tjäna pengar jobba på Högskoleprovet

Högskoleprovet skrivs under två helgdagar varje år. Genom att jobba som provledare eller materialsamordnare så kan du tjäna dig en bra slant. Vid Stockholms universitet ligger timlönen på ca 300 kr/tim. För ett provtillfälle tjänar du alltså ca 2500 kr.

5. Kör Uber

Tjäna pengar kör Uber

Har du körkort och en bil kan du börja extraknäcka genom att köra Uber. Saknar du bil kan du börja leverera mat med tjänsten Uber Eats (räcker med att du har en cykel).

6. Bli hund- och barnvakt

Tjäna pengar bli barnvakt

För dig som kan tänka dig att vara barnvakt eller hundvakt så finns det flera hemsidor du kan registrera dig på:

7. Få bostadsbidrag

Tjäna pengar få bostadsbidrag

Uppfyller du kraven så kan du vara berättigad till bostadsbidrag. Antingen om du har barn, eller om du är under 29 år. Gå in på Försäkringskassan och se om du uppfyller kraven.

8. Sälj saker på Blocket och Tradera

Tjäna pengar sälja saker på Blocket

Du kan tjäna stora pengar genom att sälja saker du inte längre behöver. Sätt dig ner och lista allt du kan tänka dig att sälja. Lägg därefter upp på hemsidor som Blocket, Tradera, Shpock, Ebay och Facebook Marketplace. Saker som säljer bra är:

Elcyklar, TV-spel, retroporslin, märkeskläder, datorer, mobiltelefoner, barnkläder, bilbarnstolar, barnvagnar, tält, utemöbler, verktyg, träningsprylar, vinylskivor.

9. Bli statist

Tjäna pengar bli statist

Att jobba som statist är ett roligt sätt att tjäna lite extrapengar. Vanliga ersättningar är från 300 kr upp till 5000 kr.

10. Hyr ut din lägenhet

Tjäna pengar hyr ut din lägenhet Airbnb

Hyr ut din lägenhet/rum/hus på Airbnb och tjäna extrapengar. Bor du i en hyresrätt bör du först få din hyresvärds godkännande. Enligt en artikel från Hem & Hyra är det dock alltid okej att hyra ut delar av sin lägenhet så länge man själv bor kvar, och så länge man inte tjänar allt för stora pengar.

11. Hyr ut förvaringsutrymme

Tjäna pengar hyr ut förråd Storage365

Har du ett förråd eller förvaringsutrymme som står tomt kan du tjäna pengar på att hyra ut det.

12. Hyr ut din bil

Tjäna pengar hyra ut bil Gomore

Genom att hyra ut din bil kan du tjäna upp till 10 000 kr/mån. Ofta är en bilförsäkring inkluderad när man använder biluthyrningstjänster som:

13. Hyr ut parkeringsplats eller garage

Tjäna pengar hyra ut parkeringsplats och garage

Passa på att hyra ut din parkeringsplats eller garage om det står oanvänt. Bor du i en bostadsrättsförening för du först kolla med styrelsen så att det är okej.

14. Tjäna pengar på aktier

Tjäna pengar på aktier

Du har även möjlighet att tjäna pengar på aktier. Detta är inget tips till dig som vill tjäna snabba pengar, och du riskerar även att förlora pengar om aktien skulle gå ner. Är du oinsatt bör du först göra en grundlig research. Hos Avanza kan du starta ett gratiskonto.

15. Sälj hantverk på Etsy

Tjäna pengar Etsy

Etsy är en marknadsplats inriktad på vintagemode, hantverk och antikviteter. Du kan antingen sälja sådant du har hemma, eller starta din egna webbutik och sälja saker du skapat själv.

16. Frilansa online

Tjäna pengar frilansa online Fiverr

Vill du tjäna pengar online kan du börja frilansa med något du är bra på. Exempel på sådant du kan frilansa med: skriva artiklar, grafisk design, apputveckling, översättningar, transkriberingar, marknadsföring, animation.

17. Starta en Youtube-kanal

Tjäna pengar på Youtube

Idag har du stora möjligheter att tjäna pengar på Youtube. Det vanligaste sättet att tjäna pengar är genom annonser, och för att gå med i Youtubes partnerprogram krävs det att du har 4 000 visningstimmar det senaste året samt minst 1 000 prenumeranter. Det är lättare sagt än gjort, men kör igång om du har en bra idé och känner dig motiverad!

18. Sälj bilder online

Tjäna pengar sälja bilder online

Är du duktig på att fotografera så kan du sälja dina foton online. Det finns flera hemsidor där dina bilder kan bli köpta för allt mellan 3-25 kr per bild.

19. Sälj onlinekurser på Udemy

Tjäna pengar sälj onlinekurs Udemy

Har du ett specialområde du är bra på samt är en duktig utbildare så kan du registrera dig på Udemy och skapa en onlinekurs. Det krävs en del arbete, men kan generera en hel del pengar. Populära områden på Udemy är webbutveckling, programmering, fotografi, design, marknadsföring och musik.

20. Starta en blogg

Starta en blogg WordPress

Genom att starta en blogg så kan du tjäna pengar på lite olika sätt. Det är rätt enkelt att komma igång – det du behöver är domännamn, webbhotell och en bra idé. WordPress är ett enkelt och populärt bloggverktyg som du bör spana in.

21. Streama på Twitch

Tjäna pengar Twitch

Intresset för e-sport är idag enormt, så är du spelintresserad så bör du överväga att börja streama på Twitch. Lyckas du sticka ut och hitta din nisch så kan du tjäna stora pengar. Konkurrensen är hård, men kom ihåg: du missar 100% av alla skott du inte skjuter.

22. Tjäna pengar på Instagram

Tjäna pengar på Instagram

Du kan tjäna stora pengar på Instagram, bland annat genom att göra reklam för företag och deras produkter. Välj en nisch som du har möjlighet att skapa innehåll för. Genom långsiktigt arbete kan du sedan arbeta upp en lojal följarbas. Googla för fler tips och guider på hur du kan tjäna pengar på Instagram.

23. Dropshipping

Tjäna pengar på Dropshipping

Dropshipping är ännu ett sätt att tjäna pengar som har blivit populärt under senare år. Med dropshipping kan du sälja produkter utan att ha ett fysiskt lager – varorna levereras från grossisten direkt till kunden. Det krävs lite jobb från din sida, men det kan också generera en hel del pengar. Låter det intressant är det bara att Googla för mer information!

24. Affiliate marketing

Affiliate marketing guide

Ett annat sätt att tjäna pengar online är genom affiliate marketing. Det går i korta drag ut på att du marknadsför olika företags tjänster och varor på nätet. Detta är likt dropshipping inte helt enkelt, men lyckas du så kan du tjäna en del pengar. Här är en guide med grunderna i affiliate marketing.

25. Virtual Assistant

Virtual assistant

Att arbeta som Virtual Assistant (VA) har blivit allt vanligare de senaste åren. Som virtual assistant arbetar du hemifrån, åt företag (eller företagare) – oftast med olika sorters administrativa sysslor. Timlönen tenderar dock att vara ganska låg.

26. Mystery Shopper

Mystery shopper

Att jobba som Mystery Shopper är ett lite udda sätt att tjäna pengar på 2021. Det går helt enkelt ut på att du ska utvärdera om olika saker fungerar som de ska i en butik. Även här är timlönen ganska låg – å andra sidan kan det vara ett relativt kul sätt att tjäna lite extrapengar.

27. Välbetalda jobb

Välbetalda jobb

Ett tråkigt tips, men ett säkert sätt att tjäna pengar är genom ett välbetalt jobb. Här ser du fyra välbetalda jobb som inte kräver särskilt lång utbildning. Långsiktigt tjänar man ofta på att studera och ta jobb med bra lön – tråkigt men sant.

Undvik: binära optioner

Binära optioner

Binära optioner marknadsförs aggressivt på nätet som ett sätt att tjäna enkla pengar. Är du inte expert inom området gör du bäst i att avstå. Du lär med största sannolikhet snarare förlora pengar än att tjäna några. Undvik!

Sammanfattning

Om du saknar ett jobb, eller inte vill ha ett nio-till-fem-jobb så har du mängder av alternativa sätt att dra in pengar. En del sätt är lättare, medan andra kräver mer arbete och jobb från din sida. Oavsett: du har alla möjligheter i världen att lyckas. Det är bara du som sätter gränserna!

Har du läst ända hit rekommenderar vi dig att läsa våra populära artiklar om de bästa kreditkorten 2021 och om att låna pengar utan ränta.

Lycka till!

1 reaktion på ”27 sätt att tjäna pengar 2021 (och 1 sätt att undvika!)”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.