Spara pengar app 2021

26 appar som hjälper dig att spara pengar 2021

Idag finns det mängder av appar som rör ekonomi och sparande. Vi har testat och listat de 26 bästa apparna som hjälper dig att spara pengar och få ordning på din privatekonomi 2021. Vi har både listat appar som hjälper dig på kort sikt och på lång sikt. Samtliga är gratis.

1. Matpriskollen

Spara pengar app Matpriskollen

Betyg på App Store: 3,8/5

Betyg på Google Play: 4,2/5

Matpriskollen hjälper dig att hålla reda på matvarukedjornas erbjudanden och extrapriser för varje vecka. En smart app som kan hjälpa dig spara flera hundralappar varje månad.


2. Opti

Spara pengar app Opti

Betyg på App Store: 4,5/5

Betyg på Google Play: 4,4/5

Opti är ett bra alternativ för dig som vill spara pengar långsiktigt. Opti ser till att du sparar i rätt fonder, och mycket billigare. Opti-appen är gratis och bra för dig som vill att det ska vara enkelt att spara rätt. Du laddar bara ner appen och svarar på några enkla frågor, sen sköter Opti resten.

Med vår exklusiva rabattkod SBL50 får du även 50% rabatt på avgiften de första 3 månaderna.


3. Avanza

Spara pengar app Avanza

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,1/5

Att spara pengar i fonder och aktier är enligt många det bästa sättet att spara pengar långsiktigt. För nybörjare är indexfonder ofta en bra start. Hos Avanza kan du lätt komma igång genom att skapa ett gratiskonto.


4. Mina tjänster

Spara pengar app Mina tjänster

Betyg på App Store: 4,2/5

Betyg på Google Play: 4,1/5

Mina tjänster hjälper dig att hålla koll på dina abonnemangstjänster och fasta kostnader. Med BankID synkar du appen med ditt bankkonto, som på så vis inhämtar information om dina abonnemang. Appen ger dig förslag på bättre och billigare abonnemang, och den kan dessutom byta åt dig.


5. Tiendeo

Spara pengar app Tiendeo

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Tiendeo sammanställer rabatter, erbjudanden och broschyrer i ditt område. Appen innehåller även en interaktiv karta som hjälper dig att hitta olika butiker. För att undvika impulsköp bör du endast använda appen när du faktiskt behöver något.


6. eReklamblad

Spara pengar app eReklamblad

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,3/5

Genom appen eReklamblad kan du läsa de reklamblad du vanligtvis får hem i brevlådan. eReklamblad påminner om Tiendeo och Matpriskollen, men innehåller förutom de stora matvarukedjorna även kampanjblad från bland annat Rusta, ÖoB och Clas Ohlson.


7. ICA Stammis

Ica Stammis app

Betyg på App Store: 3,1/5

Betyg på Google Play: 3,4/5

ICA Stammis (tidigare ICA Spara) är en app för dig som handlar på ICA och vill ha koll på dina bonuspoäng. Du kan även lägga till dina bankkonton och således få en tydlig sammanställning över dina inkomster och utgifter. Appen är ett alternativ till Tink.


8. Zlantar

Spara pengar app Zlantar

Betyg på App Store: 4,1/5

Betyg på Google Play: 4,0/5

Zlantar är en ekonomiapp som sammanställer dina utgifter, abonnemang och andra fasta kostnader. Appen är som en kombination av Mina Tjänster och Tink, och den hjälper dig dessutom att säga upp dina abonnemang om du så önskar. Zlantar är ett bra alternativ till Tink.


9. Dreams

Spara pengar app Dreams

Betyg på App Store: 4,8/5

Betyg på Google Play: 4,0/5

Appen Dreams låter dig spara till dina drömmar. I appen kan du skapa en dröm, som du sedan sparar till. Med BankID startar du ditt ”drömkonto” (sparkonto på Ålandsbanken), som du sedan för över pengar till. Hur mycket och hur ofta bestämmer du själv.


10. Buddy

Spara pengar app Buddy

Betyg på App Store: 4,5/5

Betyg på Google Play: Finns ej till Android

Buddy är en budgetapp som enkelt och smidigt låter dig skapa en budget. En budget är en viktig del i att få ordning på din ekonomi, så sätt igång direkt. Ett alternativ är Konsumentverkets budgetkalkyl.


11. Påmind

Spara pengar app Påmind

Betyg på App Store: 4,2/5

Betyg på Google Play: 3,1/5

Påmind är en app som hjälper dig att omförhandla dina avtal (mobil, bredband, hemförsäkring, el, tv etc). Appen ger dig en notis när något av bolagen du har avtal med har ett erbjudande. Du kan då välja att tacka ja eller nej.


12. Karma

Spara pengar app Karma

Betyg på App Store: 4,8/5

Betyg på Google Play: 3,8/5

Karma låter dig köpa övergiven mat från caféer och restauranger – till halva priset. Miljövänligt och ekonomiskt. Appen har över 4 000 anslutna restauranger, caféer och butiker i hela Sverige.


13. Gimi

Spara pengar app Gimi

Betyg på App Store: 4,2/5

Betyg på Google Play: 4,3/5

Gimi (tidigare Veckopengen) lämpar sig till dig som har barn. Tanken med Gimi är att lära barn hantera pengar. I appen kan barn på ett enkelt och kul sätt hålla koll på sin vecko- eller månadspeng.


14. Splitwise

Spara pengar app Splitwise

Betyg på App Store: 4,2/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Splitwise hjälper till att hålla koll på delade utgifter. Appen hjälper dig och dina vänner att reda ut vem som betalat vad och vem som är skyldig vem.


15. Steven

Spara pengar app Steven

Betyg på App Store: 3,7/5

Betyg på Google Play: 3,8/5

Steven är en svenskutvecklad app som påminner om Splitwise. Appen hjälper till att hålla koll på vem som är skyldig vem i kompisgänget. I appen är Swish integrerat, vilket underlättar när ni ska betala tillbaka till varandra.


16. Nowo

Spara pengar app Nowo

Betyg på App Store: 4,4/5

Betyg på Google Play: 4,1/5

Med Nowo kan du enkelt komma igång med ditt sparande. Du kan bland annat dagspara, snabbspara eller autospara med deras kreditkort “No Worries-kortet”. Pengarna du sparar förs över till ett fondkonto hos SEB. Vill du spara pengar i fonder rekommenderar vi dock Avanza, som är mer fördelaktigt på flera sätt.


17. Rabble

Spara pengar app Rabble

Betyg på App Store: 3,8/5

Betyg på Google Play: 2,9/5

Rabble är en app som samlar in erbjudanden, rabattkoder och kampanjer hos flera etablerade varumärken. Försök att undvika onödiga impulsköp – använd endast appen när du redan planerat att köpa en specifik vara.


18. Let’s Deal

Spara pengar app Let's deal

Betyg på App Store: 4,4/5

Betyg på Google Play: 3,9/5

Let’s Deal är en app/hemsida som erbjuder deals på restauranger, produkter, resor och upplevelser. Även Let’s Deal bör du endast använda om du redan planerat ett inköp.


19. Refunder

Spara pengar app Refunder

Betyg på App Store: 4,4/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Om du handlar genom Refunder så får du återbäring på dina köp (ca 1 – 10% återbäring). Brukar du handla på nätet kan det vara en idé att registrera dig hos Refunder. Det är gratis att komma igång, och du betalar ingenting extra.


20. Mecenat

Spara pengar app Mecenat student

Betyg på App Store: 4,7/5

Betyg på Google Play: 4,7/5

Mecenat finns för dig som är student, och ger dig rabatter och erbjudanden på mängder av tjänster och produkter. Du får bra erbjudanden på bland annat gymkort, mobilabonnemang, resor och elektronik (bland annat 10% rabatt hos Apple). För att få tillgång till Mecenat räcker det ofta med att vara inskriven på en högskole- eller universitetskurs.


21. Pricerunner

Spara pengar app Pricerunner

Betyg på App Store: 4,8/5

Betyg på Google Play: Finns ej till Android

Innan du ska göra ett större inköp bör du ha som vana att scanna av marknaden och jämföra priser. En av alla jämförelsesiter är Pricerunner, som numera också har en smidig app du kan använda dig av.


22. Bonial

Spara pengar app Bonial

Betyg på App Store: 3,8/5

Betyg på Google Play: 4,4/5

Appen Bonial samlar in rabattkoder, broschyrer och erbjudanden från mataffärer (och andra butiker) i ditt område. Bonial påminner om Tiendeo och eReklamblad och har liknande funktionalitet. Testa apparna och hitta din favorit.


23. Woilà

Spara pengar app Woila

Betyg på App Store: 4,5/5

Betyg på Google Play: 4,4/5

Woilà är en app som ger dig pengar tillbaka om priset på en vara du köpt sänks i efterhand (eller om din tågresa blir försenad). Tjänsten är gratis, däremot tar appen 25% av summan som den lyckas spara åt dig.


24. Hygglo

Spara pengar app Hygglo

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 3,9/5

Undvik att köpa saker som kommer stå och samla damm 99% av tiden. Med hjälp av Hygglo kan du hyra saker av privatpersoner, och på så vis spara pengar. Du kan dessutom hyra ut saker och tjäna dig en hacka. Tjänsten finns också på webben.


25. GoMore

Spara pengar app Gomore

Betyg på App Store: 4,7/5

Betyg på Google Play: 4,6/5

GoMore är en app för biluthyrning mellan privatpersoner. Genom att hyra bil har du möjlighet att spara stora pengar. I appen kan du även hitta billig skjuts eller erbjuda skjuts. Finns också som webbtjänst.


26. PressReader

Spara pengar app PressReader

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,4/5

Sist men inte minst: PressReader. Säg upp din tidningsprenumeration omedelbart! Genom flera av Sveriges bibliotek kan du med appen PressReader läsa dagsfärska morgon- och kvällstidningar i din mobil, padda eller dator. Helt gratis.


Sammanfattning

Kom ihåg att apparna endast är verktyg som kan hjälpa dig på traven. Vill du spara pengar måste du vara konsekvent, målmedveten och tänka långsiktigt.

Passa på att även läsa vår topplista över de 15 bästa kreditkorten 2021 och de 27 bästa sätten att tjäna pengar 2021.

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.